Ep.4: Om tilhørighet. Og en dose Atle Antonsen.

Season #1

Tilhørighet betyr hvor eller med hvem en føler seg hjemme, og ukens episode handler nettopp om dette. Jeg snakker om hva som kan skape og hindre tilhørighet hos krysskulturelle personer, og hvordan spørsmålet «hvor er du egentlig fra?» kan påvirke oss. Jeg tar også opp hva det betyr å ha en både-og identitet og hvor normalt det er for krysskulturelle å føle at de er hjemme flere plasser i verden.

 

Selv om temaet er tilhørighet, reflekterer jeg likevel rundt Antonsen-saken. Rasisme er igjen på dagsorden i den norske debatten, og jeg har allerede fått spørsmål om jeg noen gang har følt meg krenket når jeg og mine venner tuller om min krysskultur. Det er et for viktig spørsmål til å ikke bruke litt tid på det i ukens episode.

 

  1. Liden, H. (2017). Barn og migrasjon. Mobilitet og tilhørighet. Universitetsforlaget. 
  2. Pollock, D.C., Van Reken, R.E. & Pollock, M.V. (2017). Third culture kids. Growing up among worlds. Nicholas Brealey Publishing. (egen oversettelse)
  3. Salole, L. (2018). Identitet og tilhørighet. Om ressurser og dilemmaer i en krysskulturell oppvekst. (2.utg.) Gyldendal Akademisk.    

 

Jeg har også lovet at jeg skulle ved min gratis ressurs som viser deg seks enkle steg du kan ta for å jobbe med dine fordommer. Den kan laste ned HER.